De Regenboog Prinses Beatrixlaan 34 3958 XK Amerongen 0343 452466
Groep 1a

Om een indruk te krijgen van de sfeer in de klas kunt u hier klikken voor een aantal foto's.

Fijne vakantie
Wij willen allemaal een hele fijne vakantie wensen. Geniet er lekker van! We zien elkaar volgende jaar of komen elkaar tegen met buitenspellen:)

Kunstcentraal project Brikki
Donderdag 8 juni hadden we met groep 1 en 2 een project van kunstcentraal. Hierbij hebben we geleerd om zelf een filmpje te maken. Daarnaast zijn we zelf ook aan de slag geweest met het maken van een brikki. Via deze link kunt u een het filmpje zien dat door de leerlingen van de Regenboog is gemaakt.

Schooldag
Afgelopen woensdag hebben we een hele leuke schooldag gehad. We begonnen de dag met het lezen van een prentenboek en het zingen van het lied 'wat wil je later worden'. Daarna stonden alle vaders en moeders al klaar om een groepje te begeleiden of om iets te vertellen over hun beroep. Zo was er een brandweer, politie, kok, kapper en nog veel meer. We hebben hele leuke spelletjes gedaan en veel geleerd over de beroepen. Nadat we alle onderdelen langs waren gegaan mochten we lekker genieten van heerlijke pannenkoeken die door ouders waren gemaakt. Na een korte pauze namen we weer plaats op onze stoel in de hal en mochten we kijken naar een heel leuk poppentheater. Als afsluiting van deze leuke dag kregen we nog een ijsje en mochten we die heerlijk opeten tijdens een filmpje. De juf zaf langzaam aan alle kinderen wegzakken en de ogen bleven nauwelijks nog open. Klik hier voor een impressie van de dag.

Thema bouwen
We zijn gestart met het thema 'bouwen' van kleuterplein. We praten, lezen, zingen en spelen over allerlei dingen die met bouwen te maken hebben. De kinderen leren over verschillende beroepen in de bouw en over materialen en gereedschappen die bouwvakkers gebruiken. En natuurlijk bouwen ze zelf! In de ouderbrief die mee naar huis is gegeven vindt u activiteiten om samen te doen. 

Streetwise
Vandaag 11 mei hebben we deelgenomen aan het onderdeel 'toet toet' van Streetwise. In de gymzaal waren allemaal mooie spullen neergelegd. We hebben veel geleerd over oversteken en over de verschillende geluiden in het verkeer. Ook hebben we geleerd waarom het belangrijk is dat we een gordel dragen. Klik hier voor de foto's.

Afscheid juf Maaike
Vandaag 10 mei hebben we afscheid genomen van juf Maaike. We willen haar bedanken voor al haar inzet en wensen haar succes met hat afronden van haar studie en vervolgstudie. We hebben er nog een leuke middag van gemaakt. Klik hier voor de foto's.

Bezoek bijenhouder
Vanmiddan kwam er een bijenhouder op bezoek in de klas. Hij heeft ons heel veel verteld over bijen. We hebben veel geleerd en het was erg leuk. Klik hier voor de foto's.

Moestuin
Vandaag hebben we met de klas een bezoek gebracht aan de moestuinen in Amerongen. We hebben een rondleiding gekregen over de moestuin en daar veel geleerd. Ook hebben we dingen mogen proeven, dit was soms best een beetje spannend. Ook werden we lekker voorgelezen en konden we even uitrusten van de lange wandeling. Het was een leuke ochtend. En we bedanken Dita dat we even langs konden komen. Klik hier voor de foto's.

Knuffelweide
We zijn met de hele klas naar de Knuffelweide gespeeld. Daar hebben we bij de pasgeboren kalfjes mogen kijken. Ook hebben we dieren mogen aaien. We konden ook nog lekker spelen. Het was een hele leuke ochtend. Klik hier voor de foto's

Grote rekendag
Vandaag 29 maart hebben wij meegedaan aan de de grote rekendag. De hele dag stond in het teken van rekenen. Zo hebben we mutsen gemaakt met onze huisnummers en zo een hele lange straat gemaakt met alle kinderen van de school. Ook hebben we in de gymzaal spelletjes gedaan die allemaal te maken hadden met rekenen. Als laatste hadden we in de klas een veld gemaakt waarbij we een propje zo dicht mogelijk bij het kruis moesten gooien. We hebben een ontzettend leuke dag gehad. Klik hier voor de foto's van de dag.

Kleedje lezen
Vandaag 17 maart hebben we met de hele school 'kleedje gelezen'. Wij mochten samen met groep 5/6 lezen. We hadden leuke boeken van thuis of school meegenomen en hebben heerlijk gelezen. Het was erg leuk! Klik hier voor een kleine impressie van de leuke ochtend.

Thema lente
We zijn gestart met het thema 'lente' van kleuterplein. We praten, werken en zingen over de lente.We leren ook van groeien is door mensen, dieren en planten. U kunt uw kind helpen dit thema nog beter te beleven. In de ouderbrief die mee naar huis is gegeven vindt u activiteiten om samen te doen.

Bezoek dansschool Zenner.
Op Dinsdag 14 februari hebbben we met de klas een bezoek gebracht aan dansschool Zenner in Leersum. In de klas hadden we al geoefend met het lied over de vuilnismannen. En tijdens ons bezoek hebben we kunnen zingen en dansen op dat nummer. Klik hier voor de foto's van ons bezoek.

Bezoek museum
Op woensdag 1 februari hebben we met de klas een bezoek gebracht aan de bibliotheek in het kader van de nationale voorleesdagen. Klik hier voor een aantal foto's van ons bezoek.

Verjaardag en naar het museum
woensdag 25 januari mochten de juffen hun verjaardag in de klas vieren. De kinderen mochten verkleed naar school komen en we hebben allemaal leuke spelltjes gedaan. Ook gingen we cake versieren dat we daarna lekker mochten opeten. De juffen zijn enorm verwend door de kinderen, daar zijn ze heel blij mee. Om het feest nog meer compleet te maken gingen we met een echte bus naar het catharijneconvent in utrecht. De busreis alleen al was al erg leuk. In het museum kregen we een rondleiding en mochten zelf ook aan de slag. We mochten spullen verzamelen in ons winkelwagentje, daar hebben we een hele mooie feesttafel meegemaakt. Op de terugweg in de bus konden we lekker uitrusten, sommige kinderen vielen zelfs in slaap naar een hele leuke en 'vermoeiende dag'. Klik hier voor een impressie van de dag 

Januari
Na de vakantie zijn we gestart met het thema museum. We leren allemaal dingen die met het museum horen, en zelf zijn we ook hard op weg om echte kunstenaars te worden. Zo hebben we leren tekenen als Picasso. Kunnen we de cirkels van Kandinsky maken. En hebben we in een klas een schilderij van Mondriaan na gemaakt. Klik hier voor de foto's van het werk van Mondriaan. Ook hebben we met een groepje kinderen hebben we samen een tekening gemaakt. Hierbij waren we echte kunstenaars en leerden we ook dat we moesten delen en hoe we netjes konden vragen om een krijtje van iemand anders te krijgen.

December
In de kleutergroepen zijn we gestart met het thema Communicatie van Kleuterplein. We praten, lezen, zingen en spelen over allerlei dingen die met boeken, schrijven, spreken en luisteren te maken hebben. Welke boeken lees jij graag? Hoe verstuur je een pakketje? Hoe lees je een boek?
In de ouderbrief die mee naar huis is gegeven, staan allerlei activiteiten om samen met uw kind te doen.
Inmiddels hebben wij een bezoek gebracht aan de bibliotheek. Klik hier voor de foto's.

september/oktober

De komende periode werken wij tijdens ONL (onderzoekend leren) aan het thema:
“Op zoek naar vroeger”
Om dit tot een succes te maken hebben wij uw hulp nodig. Wij zijn op zoek naar het volgende:
-klompen
-foto’s van uw kind als baby, peuter en kleuter
-oude spullen van vroeger
-speelgoed van vroeger
-spelletjes die ze vroeger speelden, zoals: mens erger je niet/ sjoelen
-Ot en Sien achtige kleding
-ouders of mensen in uw omgeving, die iets kunnen vertellen over vroeger/lang geleden.
 
Leuke andere ideeën zijn altijd welkom! 

Klik hier voor foto's van ONL.

Het nieuwe schooljaar is weer begonnen!

We hopen dat iedereen een hele fijne vakantie heeft gehad.
Wij hebben er weer heel veel zin in om te beginnen.
Op deze pagina vindt u het hele schooljaar alle informatie rondom groep 1.
Hierbij moet u o.a. denken aan de informatieflyer van groep 1, informatie over een thema waaraan we werken, foto's van de groep en de vraag om hulp bij activiteiten of het verzamelen van materialen.

Het eerste thema waar we aan gaan werken is 'nieuw schooljaar'

Tot ziens in groep 1,

juf Karin en juf Lisanne