De Regenboog Prinses Beatrixlaan 34 3958 XK Amerongen 0343 452466


Welkom op de pagina van groep 6a!
 
Afbeeldingsresultaat voor gelukkig nieuwjaar 2018

Vandaag hebben we een zeer gezellige dag gehad! Na 'Lang zal hij leven' voor IJsbrand gezongen te hebben, zijn we groep 2 gaan halen en hebben we buiten op Sinterklaas staan wachten. Het werd echt spannend of hij wel kwam. Gelukkig werd hij met de bakfiets afgeleverd, nadat we heel hard een aantal liedjes hadden gezongen. Er was nog ťťn probleem: geen Zwarte Pieten!! Na een telefoontje met de politie waren gelukkig ook de Pieten terecht, want betalen met chocolademunten mag natuurlijk niet. Nadat we groep 2 terug naar de klas hadden gebracht, zijn wij met de surprises en gedichten in de klas begonnen. Wat een mooie creaties!! Iedereen had zich echt uitgesloofd!! Hindernis voor het paard, make-up tafels, tafelvoetbalspel, aan alles was gedacht! Zelfs een gedicht in het Arabisch! (gelukkig met vertaling op de achterkant!) De dag hebben we afgesloten met een spannend bingo-Sinterklaas-verhaal en een reactiespel, wat nog best moeilijk is!! Om een klein beetje mee te kunnen genieten, hebben we natuurlijk enkele foto's!!

Inmiddels zijn alle kandidaten van de klassen-voorleeswedstrijd geweest en is onze groepsvertegenwoordiger bekend. De uitslag lag heel dicht bij elkaar en alle voorlezers hebben veel enthousiasme en goede voorleestechnieken laten zien. Levi en Claudine zijn samen geŽindigd op een derde plek. De tweede plaats was voor Julia. En komende vrijdag 24 november gaat de strijd verder, waarbij Meike, onze nummer 1, onze klas zal vertegenwoordigen. U bent van harte welkom in de hal. Wij starten om 9.30 uur.

De natuurles was voor de leerlingen ditmaal alles behalve statisch! Alhoewel.... We hebben vandaag onderzoek gedaan naar statische elektriciteit (met dank aan DaniŽlle de Greef die ons missende onderzoeksmateriaal supersnel kon leveren!!) Een georganiseerd chaos met leuke ontdekkingen. 

De afgelopen week hebben we weer veel gedaan! We begonnen de week met een bezoek aan Tivoli Vredenburg in Utrecht. We gingen naar Expeditie Lodewijk. Ondanks opstoppingen en wegwerkzaamheden was iedereen op tijd bij de zaal aanwezig. We kregen een mooie plaats aangewezen. Vanuit alle hoeken van de zaal kwamen instrumenten tevoorschijn. Na een voorstel-ronde zochten de muzikanten weer een plekje tussen het publiek en brachten een muziekstuk ten gehore. We zaten echt in de muziek. Nadat alle muzikanten weer op het podium stonden, hebben ze ons meegenomen op expeditie door het spelen van De Vijfde Symfonie van Beethoven. De reis was niet erg duidelijk, maar mooi was het zeker! Op dinsdag moest er natuurlijk hard gewerkt worden, aangezien dit maandag niet helemaal gelukt was. Na een intensieve werkdag is het goed om samen te bewegen en lol te maken. De foto's zijn niet erg scherp, maar na een dag stilzitten, snapt u vast dat we even toe waren aan beweging. Op woensdag kregen we een gastles van Liesbeth (van de bibliotheek) over digitale geletterdheid. Samen zoeken en speuren met een chromebook om informatie te kunnen vinden over boeken. De kinderen vonden het in het begin lastig om zelf te gaan zoeken, maar nadat Liesbeth en juf Christa geen vragen meer gingen beantwoorden, was er maar een optie: goed nadenken, overleggen en zoeken! Juf Christa zorgt altijd voor de aankleding van de klas. Ditmaal heeft de klas geholpen. Even een frisse neus halen en dan aan de slag. Het samenwerken heeft tot erg mooie resultaten geleid! Kom gerust eens in de klas kijken!

We zijn al bijna weer aan vakantie toe!! De eerste maandag na de vakantie was een volle, maar gezellige dag. Tijdens de verhalen over de vakantie werden de leerlingen gecontroleerd door drie moeders. Bedankt voor de snelle 'luizenpluis'!! Voor de pauze hebben we ook samen een heerlijke verjaardag gevierd met gezonde pizza! Na het buitenspelen stond Joep ons op te wachten in de bibliotheek. Na het lenen en lezen stond meester Marco in de startblokken in de gymzaal. Na de lunchpauze hebben we onderzoek gedaan naar het dempen van geluid. De kinderen zijn aan het knutselen geslagen en mogen volgende week laten zien wat zij gemaakt hebben. Het overleg en onderzoek is vastgelegd op foto. De inschrijving voor de voorleeswedstrijd is ook gestart (en afgerond). Er zijn 11 leerlingen die meedoen aan de voorrondes in de klas. We hebben het lied geoefend voor Expeditie Lodewijk op maandag 30 oktober. En bijna vergeten, tussendoor hebben we ook nog rekenen, taal en spelling gedaan. We zijn al bijna weer aan vakantie toe!!

Afgelopen woensdag is onze groep (extra) naar de bibliotheek geweest. Zoek een boek!, dit was de uitnodiging vanuit de bibliotheek. Hoe kan je nu het juiste boek vinden? Door middel van bijvoorbeeld de pictogrammen kan het zoeken een stuk eenvoudiger worden. Daarnaast elkaar tips geven over leuke boeken, helpt ook enorm. Tijdens de boekensushi konden de kinderen met heel veel verschillende boeken 'kennismaken'. Een geslaagde leesochtend!

Na een stevige wandel-'warming-up' hebben de leerlingen vandaag kennisgemaakt met rugby. Drie enthousiaste trainers van The Pink Panters uit Driebergen stonden ons op te wachten bij De Burgwal. Er werden verschillende spelletjes en technieken aangeleerd. Na korte instructiemomenten kon iedereen aan de gang met de beginselen van rugby. Voor sommige kinderen was het even wennen. Duwen, tackelen en ze werden natuurlijk nat, vies en soms ook wat koud. Aan het einde van de clinic werd er in drie teams echt rugby gespeeld! Rond half 11 hebben we de wandel-'cooling-down' naar school gedaan. Kortom een geslaagde, sportieve dinsdagochtend!

Op donderdag en vrijdag hebben wij fruitdag op school. Afgelopen week nam Levi een enorme appel mee uit de tuin van oma! Wij hopen dat alle leerlingen de komende tijd op deze twee dagen van dit mooie fruit meenemen!

Vandaag kwamen bijna alle kinderen op school met een schimmel of een poging tot het krijgen van een schimmel. We hebben samen met elkaar gepraat over het ontstaan en waarom sommige dingen sneller schimmelen als andere spullen. De klas vond verschillende schimmels erg goed gelukt, zelfs op een potje verf! Inmiddels is (bijna) alles netjes afgevoerd! We missen alleen helaas nog wat werkboekjes!!!

Wie kweekt de grootste/mooiste schimmel? Komende woensdag mag in het meegenomen diepvrieszakje iets gestopt worden om de mooiste of grootste schimmel te kweken. Daarnaast zijn de werkboekjes meegegeven om het 'schimmeldagboek' in bij te houden. Wij hopen maandag 18 september een echte 'schimmel'-wedstrijd af te kunnen sluiten tijdens onze natuurles. Graag werkboekjes en schimmel maandag weer mee naar school!!

De kop is eraf!
Inmiddels zijn we allemaal redelijk gewend aan school, de gang van zaken in de klas, een grotere groep en de twee juffen! 
Er wordt hard gewerkt, zowel in het schrift als op de chromebook. De komende drie dagen gaat het misschien een beetje anders, dan anders. Juf Christa gaat namelijk mee op het schoolkamp van groep 8. Woensdag en vrijdag zal meester Henk met de kinderen aan het werk gaan. Op donderdag neemt juf Lisanne de touwtjes in handen. De kinderen zijn op de hoogte en zullen deze twee leerkrachten helpen alles te vinden in onze klas.
 
Alvast voor in de agenda: rugby-clinic op dinsdag 26 september 8.45 - 10.15 uur. Verdere informatie volgt z.s.m.


De klas is schoon, check!
Alle tafels, stoelen en kasten staan op hun plaats, check!
De namen staan op de schriften, check!
De posters hangen aan de muur, check! 
De laatjes zitten onder de tafels, check!
De groepjes zijn gemaakt, check! 
De kinderen van groep 6, che......!?

We hopen jullie maandag uitgerust, enthousiast en een stukje groter in de klas te mogen zien. 
Het zou fijn zijn als jullie maandag je gymspullen al bij jullie hebben, dan starten we het schooljaar gelijk sportief!

Tot maandag! Wij hebben er zin in!
juf Christa en juf Janneke