De Regenboog Prinses Beatrixlaan 34 3958 XK Amerongen 0343 452466
Welkom op de pagina van groep 7b!

Beste ouders/verzorgers!

Het nieuwe schooljaar is weer begonnen! 
Na een week wennen hebben de meeste kinderen zijn of haar plekje binnen de groep gevonden.
Vorig jaar nog een combinatiegroep 5/6, nu een enkele groep 7.
Er zijn ten opzichte van groep 6 van vorig jaar wel enkele verschuivingen in het leerlingaantal! 
Nour en Lisanne gaan groep 7 nog eens extra doen terwijl Bradley en Joppe vanuit een andere school er bij gekomen zijn.

We hopen op een fijn jaar samen en ik hoop u te ontmoeten op de startgesprekken op dinsdag 12 en woensdag 13 september! U krijgt hier voor nog een uitnodiging om in te schrijven! Bij deze gesprekken is het de bedoeling dat uw kind er bij aanwezig is en deelneemt aan het gesprek!
 
Dinsdag 19 september
Bij het kopje "Huiswerk" van deze groep vindt u een aantal interessante websites waar uw kind allerlei oefeningen kan maken.
Daarnaast staan er links naar de Redactiesommen die uw kind vanaf week 38 gaat maken. De eerste keer dat dit huiswerk ingeleverd moet worden is vrijdag 29 september (zie Agenda) 


Vrijdag 29 september
Na enkele weken met de kinderen gewerkt te hebben, is mij opgevallen dat bij heel veel kinderen de tafels niet geautomatiseerd zijn. Dit heeft tot gevolg dat bewerkingen met grote keer-  en deelsommen, breuken en verhoudingen extra veel moeite kosten. Dat is de reden dat we dit opnieuw oppakken en er wekelijks mee gaan oefenen.


Uw kind krijgt maandag 2 oktober een blad mee waarop de te oefenen tafel staat.
Hierbij staat een datum waarop hij/zij de tafel uiterlijk moet kennen.
Het is de bedoeling dat de kinderen de tafels door elkaar kunnen
opschrijven/ opzeggen. Bij het aanleren van de tafels houden we de volgorde aan die de rekenmethode aangeeft (tafel van 1, 10, 2, 5, 3, 4, 6, 7, 8 en 9)
 
Enkele tips voor het oefenen:
  • Iedere dag 5 minuten is beter dan een keer 30 minuten achter elkaar.
  • Mocht u het tafelblad kwijt zijn het blad staat ook op de website bij het huiswerk van groep 7.
  • Gebruik de tafelkaart als uw kind al vooruit wil oefenen met de andere tafels. De tafels 11 en 12 zijn niet verplicht.
  • Nadat de tafel is opgezegd, is het goed om alle tafels te blijven herhalen.
 
Veel succes!

Vrijdag 29 september

Met onderzoekend leren hebben de kinderen vandaag hun gemaakte dijken getest op hun stevigheid. Als u de filmpjes wilt zien die hiervan gemaakt zijn moet u kijken bij het onderdeel "Foto's" op de website van deze groep.

Donderdag 9 november
Morgen gaan de kinderen tijdens schooltijd met de bus naar het Centraal Museum in Utrecht. zij gaan een expositie bekijken van Droog Design. Wilt u meer weten over deze expositie dan kunt u op deze website verder kijken: http://centraalmuseum.nl/bezoeken/tentoonstellingen/vroeg-droog-de-beginjaren-van-droog-design.

Vrijdag 10 november
Het was vandaag een drukke, maar wel een heel gezellige dag met een gezamenlijk ontbijt en een excursie naar het Centraal Museum. de foto's staan online en kunt u bekijken via de link in het kopje "Foto's".

Maandag 27 november
In verband met het Sinterklaasfeest is de toets van Engels niet op de gebruikelijke woensdag maar op de donderdag daarna.
Daarnaast is het goed om te weten dat Song 6 getoetst wordt, hoewel eigenlijk Song 3 aan de beurt is. Dit doordat tijdens het kopiren ongemerkt een aantal pagina's niet afgedrukt zijn. Song 4 en 5 komen na Song 6 aan de orde.  

Woensdag 29 november
Rommelpiet is in de groep geweest! Hij heeft een enorme rommel gemaakt die de kinderen eerst met z'n allen moesten opruimen voor het zoeken naar de cadeautjes kon en mocht beginnen!

Woensdag 6 december

Het was gisteren een gezellige dolle boel met groep 7b! Er waren werkelijk hele mooie gedichten en surprises gemaakt waarbij de n nog groter was dan de ander. Wat dacht u van een potlood van maar liefst 4 meter!
Ook waren er verschillende korfbalvelden, een zwembad, een gymzaal, een enorme voetbalschoen, een tractor en nog veel meer! Er was zelfs een prachtige bijenkorf gemaakt!
Het was allemaal heel gezellig met elkaar en de kinderen hebben er een prachtige dag van gemaakt met elkaar!! Voor de foto's verwijs ik u naar het kopje "Foto's"!