De Regenboog Prinses Beatrixlaan 34 3958 XK Amerongen 0343 452466


Welkom op de pagina van groep 6a/7a!

21 april 2017
Vandaag waren de Koningsspelen. We zijn gestart met een gezellig ontbijt in de klas. Vervolgens hebben we de Koningsspelen met de hele school officieel geopend met het zingen en dansen van de 'Okido'. Daarna was het tijd om naar de sportvelden te lopen en alle spellen te spelen. Het was een gezellige en sportieve dag! Klik voor een sfeerimpressie zeker even op deze link voor een fotofilm!

20 april 2017
Vanmiddag hadden we een heerlijk en gezellige high tea met zijn allen. Dit was ter afsluiting van drukke weken met toetsen en alvast om de vakantie in te luiden. Wat waren er ontzettend lekkere hapjes klaargemaakt, bedankt allemaal! In het album staat wat foto's. 

Morgen zijn de Koningsspelen en daarna heerlijk een weekje vrij! Alvast een fijne vakantie gewenst! 

13 april 2017
Vanochtend hebben we met elkaar gekeken naar de paasvoorstelling van Simon en Zo. Een paar kinderen van de school mochten een bijdrage leveren in het toneelspel. We hoorden het paasverhaal zo eens op een nieuwe manier. 
Vervolgens zijn we in d eklas aan de slag gegaan met de paaspresentjes, wat zijn ze leuk geworden! We hebben lekker geluncht met elkaar en aan het eind van de middag nog even buitengespeeld. Zie de foto's! 

Volgende week dinsdag-, woensdag- en donderdagochtend gaat groep 7 weer verder met de Entreetoets. We gaan deze toetsperiode gezellig met elkaar afsluiten met een high tea van 12:30 uur tot 14:00 uur op donderdagmiddag 20 april. Groep 6 mag hier natuurlijk ook van mee genieten. Het zou leuk zijn als uw kind 's morgens iets meeneemt voor tijdens de high tea. Als u het liever 's middags wil komen brengen, mag dat natuurlijk ook! 

Op 21 april zijn er de Koningsspelen. We ontbijten met elkaar in de klas. Vervolgens zijn we lekker sportief bezig op de Burgwal. Het is de bedoeling dat de kinderen zelf brood meenemen voor de lunch, het ontbijt wordt verzorgd. De kinderen zijn om 14:00 uur weer op school. 
Fijne paasdagen! 

29 maart 2017
Vandaag was het de Grote Rekendag. De hele dag stond in het teken van rekenactiviteiten. We zijn de dag gestart met het maken van 'huisnummerhoeden'. Met de hele school hebben we vervolgens een lange straat gemaakt op het schoolplein. Deze nieuwe straat werd feestelijk geopend door meester Martijn van de Lagemaat. Toen we weer in de klas waren, zijn we aan de slag gegaan met het opmeten van het lichaam. Na de pauze heeft iedere leerling een vakantiehuisje ontworpen op schaal, inclusief de inrichting. Hierna was het tijd voor de gezamelijke opdracht: het ontwerpen van een vakantiepark. Na het verdelen van de taken, kon iedereen aan de slag. Het was mooi om te zien dat we met elkaar een heel mooie plattegrond hebben kunnen maken van een vakantiepark. Alexandra en Jos; fijn dat jullie wilden helpen! De foto's staan in het fotoalbum. 

17 maart 2017
Afgelopen woensdag was het een spannende dag voor Nederland in verband met de verkiezingen. In groep 6/7 was het minstens zo spannend. De kinderen zijn druk bezig geweest met het oprichten van hun eigen partij, campagne voeren, debatteren en uiteindelijk stemmen. Er zijn stemformulieren gemaakt, er is een beker en een medaille geknutseld en natuurlijk waren er rode potloden. We hebben de partij G.F.T.W (Go For The World) na het tellen van de stemmen mogen uitroepen tot de winnaar. Aanstaande dinsdag mogen zij een uur lang de klas 'regeren'. Kijk voor een impressie onder het kopje foto's.

Vandaag hebben we met de hele school kleedje gelezen. Onze groep las samen met de kinderen van groep 2. Het was weer erg gezellig! Zie het kopje foto's!

De huiswerkpagina is weer up to date. Voor groep 7 staan er een aantal belangrijke data vermeld. 

24 februari 2017
Vandaag hebben de leerlingen van groep 6 appelsap gemaakt. De appels werden eerst geschild, vervolgens geraspt en daarna werd het gezeefd om de appelsap over te houden. Dat is zeker geslaagd! Zie het fotoalbum in de map 'foto's'. 
Groep 7 was ondertussen druk met de voorbereidingen op het verkeersexamen. Wat zijn er veel verkeerborden! Via de website examen.vvn.nl kan er ook thuis geoefend worden. 

En dan is het nu voorjaarsvakantie! Geniet er van! 

22 februari 2017
Voor de natuurles van groep 6 van komende vrijdag zijn er spullen nodig. We gaan namelijk zelf appelsap maken. Vorige week hebben we geleerd hoe de productieketen van appelsap er uit ziet. Vrijdag gaan wij zelf een fabriek vormen om appelsap te maken.

Deze spullen hebben we nodig: 
- snijplanken
- aardappelmesjes/dunschillers
- kommen/schalen
- raspen
- zeven
- trechters
- lege flessen (glas of plastic, hier kan de gemaakte appelsap in worden geschonken)

De leerlingen gaan in groepjes aan de slag om appelsap te maken.

23 januari 2017
Vandaag hebben we feest gevierd! In de klas ben ik eerst ontzettend verwend met prachtige cadeaus, bedankt allemaal! 
Vervolgens hebben we een klassikaal spel gedaan, het lijkt een beetje op Party en Co. Zo hebben we een verhaal proberen te vertellen zonder uhh te zeggen, vragen beantwoord zonder ja en nee te antwoorden en gezegdes en woorden omschreven en uitgebeeld. Na de pauze hebben we spelletjes gespeeld in groepjes en daarna was het al tijd om te lunchen. Hierna zijn we met de bus naar Utrecht naar het Catharijneconvent gedaan. De reis was al gezellig! In het museum hebben we veel kunnen zien over de verschillende feestdagen. Het was erg interessant en leerzaam. Zie de fotopagina voor een sfeerimpressie. 

Deze week hebben we de laatste twee CITO's, namelijk spelling. Vorige week is er al erg hard gewerkt aan de andere CITO's van rekenen, begrijpend lezen en de DMT en AVI.

20 december 2016
Aankomende donderdag is de kerstviering. In verband met de beperkte ruimte zijn er entreekaartjes uitgedeeld. Er zijn twee vieringen:
Om 17.00 uur: achternaam beginnend met A t/m K
Om 19.00 uur: achternaam beginnend met L t/m Z

- De kinderen die in het orkest zitten, zullen bij beide vieringen aanwezig zijn. Zij worden om 16.30 uur en om 18.30 uur op school verwacht. De ouders van deze kinderen kunnen alleen bij de viering waar ze kaarten voor hebben gekregen aanwezig zijn.
- De kinderen die in het koor zitten, worden een half uur voor beide vieringen verwacht. Afhankelijk van voor welke viering ze kaarten hebben, zullen ze f naar huis gaan f de viering bijwonen en daarna weer zingen.
Bijvoorbeeld: uw kind heeft kaarten voor de viering van L t/m Z. Dan wordt uw kind om 16.30 uur verwacht. Het kind zingt dan een half uur en gaat daarna naar huis. Om 18.30 is hij/zij weer op school om te zingen en aansluitend zullen ze de tweede viering bijwonen.
- De kinderen die iets qua toneel/drama doen, worden een half uur voor de viering waar ze kaarten voor hebben op school verwacht. Dit in verband met het omkleden en voorbereiden. 


5 december 2016
Het foto album is weer up to date! Jullie vinden er foto's van de natuurproef van groep 6 met statische elektriciteit, foto's van het spelletjes spelen in de klas, foto's van het pepernoten bakken en natuurlijk de foto's van vandaag: de verjaardag van Sinterklaas vieren in de klas! Veel kijkplezier!

Aanstaande vrijdag gaan we met natuur met groep 6 een proefjescircuit doen. Hiervoor hebben we wat materiaal nodig. Het is niet nodig dat elke leerling lle spullen meeneemt, het zou wel fijn zijn als we voldoende hebben om in groepjes mee te kunnen werken. 
- ijsklontjes (deze kunnen op school weer in de vriezer)
- geluidsboxen voor een proefje met geluidsgolven
- lege flessen van frisdrank
- lege blikjes van frisdrank

23 november 2016
De kinderen van groep 7 volgen op vrijdagochtend altijd natuur bij meester Cees. Voor het komende thema zijn er spullen nodig om de proefjes uit te voeren: 
- Een wit t-shirt (enige opdruk mag) per leerling
- Een zaklampje met een ledlampje
- Kleine spiegeltjes
- Een grote, sterke zaklamp
- Een bakje om ijsklontjes te maken

Deze lessen met proefjes zijn op vrijdag 25 november en vrijdag 2 december. Hopelijk is er voldoende materiaal om de proefjes uit te kunnen voeren!


7 november 2016
- Deze week starten we met het schoolfruit. Van woendag 9 november 2016 tot en met 14 april 2017 krijgt uw kind elke woensdag, donderdag en vrijdag fruit of groente van school. In principe hoeft uw kind niets mee te nemen voor de pauze van 10:15 uur. Indien uw kind het fruit dat die week geleverd wordt niet lekker vindt of lust, wilt u dan die dag een ander soort fruit meegeven? Zo zorgen we er voor dat elk kind op woensdag t/m vrijdag fruit eet in de ochtendpauze.

- Woensdagmiddag 9 november gaan de leerlingen van groep 7 op pad om de bestellingen van de Kinderpostzegels af te leveren bij de adressen waaraan zij verkocht hebben. Heel veel succes!

- Donderdag 10 november is de afsluiting van het thema 'Op zoek naar vroeger'. Tussen 16:00 uur en 17:30 uur kunt u in de school komen kijken naar waar uw kind in deze periode mee bezig is geweest. Vergeet vooral niet mee te doen aan de bijzondere fotospeurtocht en de Oud Hollandse spelen in het speellokaal. 

- Op vrijdag 11 november doen wij als school mee aan het Nationaal Schoolontbijt. We ontbijten gezellig met elkaar in de klas. Om onnodig afval te voorkomen, vragen we jullie om zelf een bord, bestek en een beker mee te nemen. Neem dit uiterlijk donderdag mee naar school in een plastic tas met je naam er op. 

- Vanaf vandaag kunt u zich opgeven voor de tussentijdse gesprekken op donderdag 24 november en dinsdag 29 november. Deze gesprekken zijn niet verplicht. 

13 oktober 2016
De nieuwe groepjes zijn vandaag gemaakt, de weektaken liggen alvast klaar... Maar de tafels en stoelen blijven voorlopig even leeg. Heerlijk een weekje vrij! Geniet van de herfstvakantie! Tot 24 oktober! (en denken jullie er aan dat je meteen maandag je dictee hebt? Ga in een vrij momentje dus eventjes aan de slag met je woordpakket!)


In verband met de vrije vrijdag morgen, hebben we de redactiesommen opgeschoven. Dit betekent dat alle kinderen op 28 oktober de redactiesommen 7 en 8 af moeten hebben. 

12 oktober 2016
Vandaag hebben we gezellig met de hele school kleedje gelezen. Er waren veel opa's en oma's die kwam voorlezen. We hebben een heel gezellige ochtend gehad die in het teken stond van de Kinderboekenweek met het thema 'Voor altijd jong!'. 
De foto's van het kleedje lezen vindt u onder het kopje foto's. 

Speciaal voor groep 7: op dinsdag 1 november is er de ANWB-Lichtbrigade. Uw kind kan na schooltijd zijn/haar fiets laten controleren op de verlichting. Het is belangrijk om goed zichtbaar te zijn tijdens deze donkere dagen! 
Via deze link kunt u zien waar een veilige fiets aan moet voldoen. 

30 september 2016
Afgelopen woensdag 28 september zijn de leerlingen van groep 7 begonnen met de verkoop van de Kinderpostzegels. Er is tot nu toe al heel veel verkocht. Ga zo door!
De kinderen hebben nog tot 5 oktober om postzegels te verkopen. Op 5 oktober (a.s. woensdag) moeten alle enveloppen inclusief inhoud binnen zijn, zodat de Ouderraad alles kan controleren en opsturen. 

Deze week was het 'De Week van de Pauzehap'. Dinsdag hadden we als tussendoortje banaan, kiwi of appel, woensdag hadden we komkommer met een yoghurt peterselie dip en donderdag aten we tomaat met mozzerella. We hebben kennis gemaakt met verschillende gezonde tussendoortjes. 
Op vrijdag mochten alle kinderen zelf een gezond tussendoortje meenemen, er was heel veel variatie; zie foto! Elke donderdag en vrijdag is het nog steeds fruitdag. Alle kinderen hebben vandaag een blad meegekregen met daarop informatie en spelletjes over gezonde tussendoortjes. Op de achterkant kunnen de kinderen zelf een creatieve naam voor een pauzehap bedenken en de bedachte pauzehap tekenen. Met deze opdracht zijn prijzen te winnen! Als uw kind mee wil doen aan deze actie, dan kan uw kind het blad inleveren vr 12 oktober. 


24 september 2016
Hieronder vindt u een paar belangrijke punten om te weten over de komende week:
- Maandag heeft uw kind de eerste geschiedenistoets. Het gaat om hoofdstuk 1, uw kind heeft de leerbladen in zijn/haar map.

- Deze week starten we met de boekenbeurten en spreekbeurten. Spreekbeurten zullen plaatsvinden op maandag en de boekenbeurten op dinsdag. De indeling kunt u vinden onder het kopje informatie.

- Deze week doen we mee aan de 'Week van de Pauzehap'. Op dinsdag, woensdag en donderdag krijgt uw kind een tussendoortje voor de pauze van 10:15 uur. Op maandag en vrijdag is het de bedoeling dat uw kind zelf een tussendoortje meeneemt. In deze lesbrief vindt u meer informatie. 

- Aanstaande woensdag starten de kinderen van groep 7 met de verkoop van de Kinderpostzegels. De kinderen van groep 7 mogen op deze woensdag om 12:00 uur beginnen met het verkopen van de Kinderpostzegels. Op deze manier starten de Wilhelminaschool en de Regenboog tegelijkertijd met de verkoop. Belangrijk: de kinderen melden zich om 13:45 uur weer op school!

- Aanstaande donderdag heeft groep 6 de eerste toets van aardrijkskunde (hoofdstuk 1). Het gaat om de leerbladen van aardrijkskunde n de topobladen. Uw kind heeft vorige week een extra blad gekregen met daarop de provincies en hoofdsteden. Groep 7 heeft de eerste toets al achter de rug, de resultaten waren goed!22 september 2016
Afgelopen woensdag (21 september) hebben we een bezoek gebracht aan de bibliotheek. We hebben hier diverse opdrachten gedaan. We begonnen met een boekensushi. Alle kinderen zaten in een kring en kregen allemaal een boek. Er werd gekeken naar de kaft, de achterkant, de boekhoek en natuurlijk werd er een klein stukje gelezen in het boek. Na een minuut werden alle boeken doorgegeven. De kinderen hebben geleerd op welke manier ze het best een leesboek, informatieboek, stripboek, luisterboek of film kunnen zoeken in de bibliotheek. Dit werd meteen in praktijk gebracht. Het was een leerzame en leuke ochtend!
9 september 2016 
Vanochtend hebben we een bezoekje gebracht aan de Eenzame Eik in het Amerongse Bos. We zijn er met zijn allen op de fiets heen gegaan. Na een paar keer stoppen om de kettingen van de fietsen er weer op te leggen, kwamen we aan bij de Eik. Daar stond Anna Elisabeth Christina van Tuyll van Serooskerken (ofwel Annebetje) ons op te wachten in haar prachtige kleding. Zij vertelde over het ontstaan van de Eenzame Eik. Teruggekomen op school hebben de kinderen prachtige kunstwerken gemaakt om er voor te zorgen dat de Eik wat minder eenzaam wordt. De kunstwerken worden tentoongesteld in de bibliotheek vanaf vandaag. Om 19:15 uur vanavond is de opening van de tentoonstelling in de bibliotheek. 

U vindt hier een impressie van deze gezellig dag


1 september 2016
We zijn intussen al best goed gewend aan het continu rooster ('Wat gaat de tijd eigenlijk snel zo!'). 
Het is ook erg gezellig om met elkaar te eten. Sinds deze week is er de mogelijkheid om de broodtrommels in de koelkast te bewaren. Het gaat alleen om het eten voor de pauze van 12:15 - 12:30 uur. Boterhammen met kaas of vleeswaren blijven zo lekker koel. 

We zijn gestart met een spaaractie van doppen. Gooi ze niet weg, maar lever ze in de klas in. Per kilo ontvangt KNGF Geleidehonden een vergoeding. Sparen jullie mee? 

De agenda op deze pagina is up to date gemaakt. De eerste toetsen en de huiswerkopdrachten staan er in. 

22 augustus 2016
De zomervakantie zit er inmiddels op. We zijn vandaag met het nieuwe schooljaar gestart. 
Het was leuk om alle vakantieverhalen van elkaar te horen. 
We hebben vandaag voor het eerst met het continu-rooster gewerkt, dat was best even wennen! 

Onder het kopje 'informatie' vindt u de informatiefolders van beide groepen, tevens vindt u het rooster van de weekbeurt. 

Volgende week donderdag gaan we voor de eerste keer weer naar de bibliotheek. Tot die tijd mag uw kind een leesboek van thuis meenemen. 

De roosters voor het huiswerk, de spreekbeurten en boekenbeurten volgen in de komende weken.