De Regenboog Prinses Beatrixlaan 34 3958 XK Amerongen 0343 452466

Welkom op de pagina van groep 2a!

11 mei 
Vandaag 11 mei hebben we deelgenomen aan het onderdeel 'toet toet' van Streetwise.
In de gymzaal waren allemaal materialen neergelegd. We hebben veel geleerd over oversteken en over de verschillende geluiden in het verkeer. Ook hebben we geleerd waarom het belangrijk is dat we een gordel dragen.
Kijk bij foto's om een indruk te krijgen van deze ochtend. 

8 mei
Vandaag is er 'bijenhouder'/'imker' bij ons in de klas geweest. Hij heeft hier veel over verteld en had ook spullen bij zich om te laten zien. De kinderen vonden het geweldig! 
Kijk bij foto's om hier een indruk van te krijgen. 

1 mei 
In onze groep zijn we bezig met het thema 'Bouwen' van Kleuterplein. We praten, lezen, zingen en spelen over allerlei dingen die met bouwen te maken hebben. De kinderen leren over verschillende beroepen in de bouw en over materialen en gereedschappen die bouwvakkers gebruiken. En natuurlijk bouwen ze zelf! In de ouderbrief die mee naar huis is gegeven vindt u activiteiten om samen te doen. 

19 april
Vandaag hebben we met de groep een bezoek gebracht aan de moestuin van Dita Haze.
Kijk bij foto's om een indruk te krijgen van deze excursie.


29 maart
Vandaag hebben we meegedaan met de "Rekendag". We hebben allerlei activiteiten rondom rekenen gedaan. In de klas hebben we een muts gemaakt met ons 'huisnummer' erop. Daarna hebben we met alle kinderen van de school, op het schoolplein, een straat gemaakt. In de klas en het speellokaal zijn we daarna verder gegaan met allerlei andere rekenactiviteiten.
Kijk bij foto's om een indruk te krijgen van deze dag.

6 maart
In onze groep zijn we bezig met het thema 'Lente' van Kleuterplein. We praten, lezen, zingen over en spelen met allerlei dingen die met lente en met groeien te maken hebben. De kinderen ontdekken dat planten groeien, maar ook dat mensen en dieren groeien. U kunt uw kind helpen dit thema nog beter te beleven. In de ouderbrief die mee naar huis is gegeven vindt u activiteiten om samen te doen.

14 februari
We hebben met de groep een bezoek gebracht aan dansschool Zenner in Leersum. De kinderen bekeken eerst een danssolo en mochten daarna zelf gaan dansen. Het beroep van vuilnisman stond centraal.
Kijk bij foto's om een indruk te krijgen van deze dag.


1 februari
We hebben een bezoek aan de bibliotheek gebracht ivm de nationale voorleesdagen.

 

 26 januari
Verjaardag en naar het museum
Donderdag 26 januari vierden de juffen hun verjaardag in de klas. De kinderen mochten verkleed naar school komen en we hebben allemaal leuke spelletjes gedaan. Ook hebben we een eierkoek versierd. En die mochten we daarna lekker opeten. De juffen zijn enorm verwend door de kinderen, daar zijn ze heel blij mee. Om het feest nog meer compleet te maken gingen we met een echte bus naar het Catharijneconvent in Utrecht. De busreis alleen al was al erg leuk. In het museum kregen we een rondleiding en mochten we zelf ook aan de slag. We mochten spullen verzamelen in ons winkelwagentje en daar hebben we een hele mooie feesttafel mee versierd. Het was een geslaagd feestje!!!
Kijk bij foto's om een indruk te krijgen van deze dag.


19 januari
cito in groep 2!

13 januari
Met z'n allen een schilderij maken!!9 januari
In onze groep zijn we bezig met het thema "Museum" van Kleuterplein. we praten, lezen, zingen en spelen over allerlei dingen die met het museum te maken hebben. We maken zelf een museum en we kijken naar beroemde schilderijen die je alleen in een museum kunt bekijken.
U kunt uw kind helpen dit thema nog beter te beleven. In de ouderbrief die mee naar huis is gegeven, vindt u activiteiten om samen te doen.


9 januari

Wij wensen iedereen een heel gelukkig en mooi 2017 toe!!

15 november
Vandaag hebben we met onze klas een bezoek gebracht aan restaurant: "Buitenlust" in Amerongen.
Bij aankomst kregen we wat lekkers te drinken en te eten. Daarna kregen we een rondleiding door het restaurant, de keuken en we mochten zelfs een kijkje nemen in een kamer van het hotel.
Kijk bij foto's om een indruk te krijgen van dit bezoek.

14 november
In onze groep zijn we bezig met het thema 'Restaurant' van Kleuterplein. We praten, lezen, zingen over en spelen met allerlei dingen die met het restaurant te maken hebben.
De kinderen bekijken, ervaren en beleven het restaurant. We werken vanuit het prentenboek: "Het eten van aap".
Aap heeft een restaurant, maar er komen helemaal geen gasten. Door een bezoek van Cato ontdekt hij wat hij op het menu moet zetten: pannenkoeken. Nu loopt zijn restaurant wel goed!
U kunt uw kind helpen dit thema nog beter te beleven. In de ouderbrief die mee naar huis is gegeven vindt u activiteiten om samen te doen.


11 november
Vandaag hebben we wel 3 keer op school gegeten want we zijn vandaag begonnen met het "Nationaal Schoolontbijt". We hebben lekker gegeten en hadden een paar extra handen van vaders en moeders om ons te helpen. Daarna hebben we om 10 uur fruit gegeten en om 12 uur onze lunch.

9 november
Deze week zijn we begonnen met het schoolfruit. Het schoolfruit loopt t/m vr. 14 april 2017. Onze drie vaste groente- en fruitdagen worden wederom: woensdag, donderdag en vrijdag. Het kan zijn dat uw kind het fruit dat die week geleverd wordt niet lekker vindt/lust. Wij zouden u willen vragen of u hen dan die dag ander fruit mee kunt geven, zodat elk kind op woensdag, donderdag en vrijdag fruit eet.


7 november
Vandaag is dominee Jan Minnema bij ons op bezoek geweest. Hij heeft ons uitgelegd welk thema er komende zondag centraal staat in de Kerk School Gezinsdienst, namelijk verbinden.
Alle kinderen, papa's, mama's, oma's en opa's zijn van harte welkom in de Andrieskerk.
Gezellig als je komt!


28 september
Vandaag zijn we met de groep naar de bibliotheek geweest. Kijk bij foto's om een indruk te krijgen van dit bezoek.


26 september
In onze groep zijn we vandaag gestart met het thema Communicatie van Kleuterplein. We praten, lezen, zingen en spelen over allerlei dingen die met boeken, schrijven, spreken en luisteren te maken hebben. Welke boeken lees jij graag? Hoe verstuur je een pakketje? Hoe lees je een boek?
In de ouderbrief die mee naar huis is gegeven, staan allerlei activiteiten om samen met uw kind te doen.
Woensdag brengen we met de groep een bezoek aan de bibliotheek.

5 september
Kijk bij foto's om een indruk te krijgen van de gymles.

30 augustus
De komende periode werken wij tijdens ONL (onderzoekend leren) aan het thema:

“Op zoek naar vroeger”
Om dit tot een succes te maken hebben wij uw hulp nodig. Wij zijn op zoek naar het volgende:
-klompen
-foto’s van uw kind als baby, peuter en kleuter
-oude spullen van vroeger
-speelgoed van vroeger
-spelletjes die ze vroeger speelden, zoals: mens erger je niet/ sjoelen
-Ot en Sien achtige kleding
-ouders of mensen in uw omgeving, die iets kunnen vertellen over vroeger/lang geleden
 
Leuke andere ideeën zijn altijd welkom!

22 augustus
We hopen dat iedereen een hele fijne vakantie heeft gehad. Wij hebben er weer heel veel zin in om te beginnen.
Op deze pagina vindt u het hele schooljaar alle informatie rondom groep 2. Hierbij moet u o.a. denken aan de informatieflyer van groep 2, informatie over een thema waaraan we werken, foto's van de groep en de vraag om hulp bij activiteiten of het verzamelen van materialen.

Het eerste thema waar we aan gaan werken is 'nieuw schooljaar'

Tot ziens in groep 2,

juf Jantiene en juf Anja