De Regenboog Prinses Beatrixlaan 34 3958 XK Amerongen 0343 452466Welkom op de pagina van groep 4a!

Maandag 30 oktober 2017
Vandaag is de tafel van drie meegegaan naar huis om te oefenen. Op vrijdag 3 november a.s. moet de tafel opgezegd zijn. 
In de klas hebben we geoefend met de tafel van drie. We maakten allemaal groepjes van drie. We hadden echter een probleem... we hebben 23 kinderen in de klas en geen 30! Met de juf erbij zaten we al op 24. Voor de overige zes hebben we handpoppen ingezet. Zo hebben we samen ook deze tafel inzichtelijk gemaakt. Steeds een groepje van drie er bij. Vrijdag 22 september 2017
Vandaag hebben we een heel sportieve en gezellige ochtend gehad op de Burgwal. We begonnen met tennis, vervolgens hebben we voetbal gespeeld, daarna hockey en we sloten af met korfbal. 
In dit filmpje zien jullie een impressie van deze dag. 

Volgende week gaat het nieuwe woordpakket mee (voor thema 2). Het is handig als de kinderen elke dag hun map van huis meenemen naar school en aan het eind van de dag weer meenemen naar huis. Zo komen alle bladen op een nette manier thuis en voorkomen we dat er papieren kwijt raken. 

Dinsdag 19 september 2017
Gisteren hebben we het eerste dictee gehad. Het is ontzettend goed gemaakt, ik ben trots! 
Het opzeggen van de tafels gaat erg goed. Vandaag hebben veel kinderen de tafel van 10 alweer opgezegd. Wat wordt er hard gewerkt in groep 4. 

      


Dinsdag 12 september 2017
De tafel van 1 is gisteren als huiswerk meegegaan. Er is hard geoefend en... Vandaag hebben al bijna alle kinderen deze tafel opgezegd. Superknap! Vanaf volgende week gaan we aan de slag met de tafel van 10. Het overzicht van alle tafels en wanneer welke tafel opgezegd moet zijn, is te vinden onder het kopje huiswerk. 

Gisteren was Pascal van Ons Genoegen Amerongen in de klas. Hij vertelde over de verschillende soorten instrumenten en orkesten. We mochten als afsluiting proberen om op de trompet te spelen. 
Via deze link kunnen jullie een filmpje bekijken voor een leuke impressie. 

Vorige week hebben we de opening van het onderzoekend leren (ONL) thema voor 'Waar zouden we zijn zonder...' gehad. 
Wij hebben met z'n allen ontdekt hoe het zou zijn zonder licht. De ramen waren afgeplakt, alle lampen en het digibord waren uit. Gelukkig hadden we nog wat kaarsen. We hebben ervaren dat het lastig zou zijn om voor altijd zonder licht te moeten leven. Voor eventjes was het leuk en best spannend!

____________________________________________________________________________________________________

Beste ouders en kinderen,

Hopelijk hebben jullie een hele fijne vakantie gehad. We starten maandagochtend natuurlijk met het gezellig uitwisselen van de vakantieverhalen in de kring. 
De klas is inmiddels ingericht en alles staat klaar om er een fijn schooljaar van te maken. 
Aanstaande dinsdag staat gym op het programma, het zou handig zijn als iedereen dan zijn/haar gymkleding mee heeft. 

Tot maandag!

Juf Annieke (ateunissenvmanen@regenboogamerongen.nl)