De Regenboog Prinses Beatrixlaan 34 3958 XK Amerongen 0343 452466Welkom op de pagina van groep 4a!

LET OP:
Morgen, 6 juli, moeten alle kinderen een extra tas mee voor de spulletjes! Ook mogen zij een spelletje mee voor de middag.5 juli

Vandaag kwam groep 8 in onze klas om afscheid te nemen. Nadat we gisteren al van de musical hadden genoten, kwamen de kinderen nu in groepjes langs om een activiteit te doen die echt bij de groep paste. In groep 4 leren we de tafels dus tafelspel, tafelrap, tafelliedjes.... Na een uur wisten we het wel :) Kijk bij de foto's om te zien hoe gezellig het was.

                                                                         Dag groep 8!! 

26 juni

Onze Thijmen van den Hengel is druk geweest afgelopen zaterdag! 
Hij heeft een eigen programma geprogrammeerd. Veel kinderen vinden het leuk om het eens te spelen, dat kan via deze link:
https://studio.code.org/c/404452927 
Veel plezier!

9 juni
Tijd om u weer even bij te praten over het reilen en zeilen in groep 4!
lightbulbBij de vierdaagse en het voetbaltoernooi van DVSA konden we laten zien hoe sportief we zijn. Wat een actie en gezelligheid. De kinderen lieten zich van hun beste kant zien en wat een prachtig weer hadden we erbij! Dank aan alle ouders die hun steentje bijdroegen om het een en ander goed te laten verlopen. 

lightbulbVanaf 1 mei zijn we met de hele school 'in the cloud' gegaan. De kinderen doen hun software en andere programma's op prachtige chromebooks. Waar wij als volwassenen nog wel eens aarzelen of achter ons oor krabben of het gewoon niet weten... zijn de kids er meteen al mee vertrouwd en kunnen zij ons een handje helpen. Hoe gemakkelijk is dat!

lightbulbHet werken op de Snappet heeft ook gewoon plaatsgevonden. En het volgend schooljaar gaat de groep ermee door! U hoeft niet bang te zijn dat de kinderen helemaal niet meer schrijven want daar wordt juist gerichtere aandacht aan besteed. Ook doen we onze taallessen in een schrift. Geen probleem dus.   
                                                                                           

lightbulbDe afgelopen weken is er weer hard gewerkt in groep 4. De cito's en Avi's zijn achter de rug en wat zijn we trots op elkaar! De kids hebben enorm hun best gedaan om ieder op zijn eigen niveau iets moois neer te zetten en dat is gelukt hoor! op 19 juni krijgen de kinderen hun rapport mee en we hopen u dan ook in die week te zien en te spreken.
                                              

lightbulbMaandag a.s. gaan we op schoolreisje naar Arnhem! Voor groep 4 de eerste keer!! Spannend voor de kinderen en vaak ook voor de ouders. We gaan op ontdekkingsreis door de jungle, de dessert en de oceaan in Burger's Zoo. De kinderen lopen de hele dag in groepjes met elkaar. Uiteraard met een begeleider. Neem je goede humeur mee en wat te eten en drinken.  Ook nu zijn de weerberichten positief.  Voor meer voorpret klik hier.


                                                     
29 maart
Vandaag was de Regenboog Rekenboog! We hebben ook in onze groep hard gewerkt met getallen, dominostenen, leeftijden, vriendjes van 100, meten en nog veel meer. Kijk bij de foto's hoe fijn we het met elkaar hebben gehad. En wist u dat de dag waarop je bent geboren ook de dag is van je verjaardag??!! We danken de moeders van Floor, Lotte en Joas voor hun hulp. Super!!

13 maart
Over twee weken, op woensdag 29 maart, is de grote rekendag!
Wij zijn nog op zoek naar enhousiaste ouders die deze dag kunnen helpen in groep 4.
Mocht u er zin en tijd voor hebben, geef het even door :)

12 maart
De kinderen zijn ontzettend enthousiast begonnen aan hun redactiesommen. Wat knap dat bijna alle kinderen ze vrijdag mee hadden naar school. Komende vrijdag staat er weer een nieuwe bladzijde op de planning.
Denk ook aan de tafel van 7....vrijdag is de laatste dag!

7 februari
We hebben een nieuw album op de website gezet, namelijk het album over toneellezen.
Klik snel door op onze website.

27 januari
Zo, alle cito toetsen zijn achter de rug. Wat hebben onze kanjers hard gewerkt! Ze hebben laten zien dat ze al veel geleerd hebben afgelopen halfjaar. Gelukkig zijn er ook nog dingen die we komend halfjaar te leren hebben. 
Volgende week staan de eerste boekenbeurten al voor de deur! Ik vraag wekelijks welke kinderen er al begonnen zijn met de voorbereiding. Gelukkig zijn dat er al heel wat. Want dat is niet niks...uit je hoofd vertellen voor een volle klas. Gaat allemaal goed komen.

Deze week hoorden we ook het goede nieuws dat juf Anja rustig aan weer mag beginnen. Ze komt af en toe weer op school om de groep te ondersteunen. We hebben haar gemist en zijn heel blij dat ze weer terug aan het komen is. 
Ook gaan we deze week kennis maken met onze stage juf: juf Sharon. Zij komt donderdag een dagje meedraaien. Ze zal vanaf 16 februari starten in groep 4 en stage lopen op donderdag en vrijdag. 

23 januari
Vandaag was het zover: de juffen (jaja, alle drie!) vierden de verjaardagen. We zijn de ochtend begonnen met het zoeken van cadeautjes. We willen ouders bedanken voor alles waarmee wij verwend zijn.
Na de kring hebben we gezellige spelletjes gedaan. Vooral krantenmeppertje viel erg in de smaak. Sommige kinderen gierden het uit.
Om kwart over tien zijn we met een echte feestbus vertrokken naar Utrecht. Daar bezochten we het Catharijneconvent. We hebben een tentoonstelling bekeken over godsdienstige feesten in het voorjaar. We hebben veel gezien en geleerd.
Na de tentoonstelling hebben we snel een broodje gegeten en toen stond de bus alweer op ons te wachten. Voor veel kinderen was het reizen met de bus een hele belevenis!
Eenmaal op school hebben we de dag nog gezellig afgesloten met een traktatie.
Bedankt voor de gezellige dag!
Voor foto's verwijzen we u naar ons foto-album.

16 januari
Vandaag trappen we af met de cito van rekenen. De komende twee weken zullen we in de groep diverse toetsen afnemen. De cito toetsen helpen ons om een beeld te vormen van de ontwikkeling van uw zoon/ dochter. Iedereen werkt hard dus we zijn nu al trots op al onze kanjers!

1 januariWij wensen iedereen een fantastisch 2017.
Een jaar waarin we weer veel lol mogen maken, veel mogen leren en lief voor elkaar mogen zijn.


20 december
Nog een paar dagen in de klas en dan is het alweer kerstvakantie...
Donderdagmiddag hebben we knutselmiddag en 's avonds is de kerstviering. Vrijdag ruimen we de klas op en maken we er een gezellige ochtend van. Veel kinderen hebben al een leuke kersttrui aan deze week. Vrijdag mogen we die ook allemaal aan!

16 december
We zijn in de klas druk bezig met digitaal leren klokkijken. Gelukkig hebben we een klokkenlijn achterin de klas hangen waar we af en toe kunnen spieken. Er zijn meerdere 'juffen' en 'meesters' die anderen helpen om de stappen te zetten.
Ook blijven we de tafels herhalen, want we moeten ze echt goed uit ons hoofd weten. We hebben deze week een tafelquiz gedaan. Daarna mocht iedere groep met winnaars even op de foto. In het album 'tafelquiz' kunt u zien dat wij lol maken en tegelijk aan het leren zijn.7 december
De tafel van 4 is mee naar huis. Nog even hard oefenen, om daarna in de vakantie uit te rusten. 
We kennen dan voor de vakantie de volgende tafels: 1,2,3,4,5 en 10. 
Een hele knappe prestatie. Blijf thuis goed herhalen!

6 december
Op 5 december was het zover: Sinterklaas kwam op school! 
De kinderen waren allemaal mooi verkleed als Sint of Piet. 
's Morgens werden op het plein al Sinterklaas liedjes gespeeld door 'Ons Genoegen'. De sfeer zat er meteen in. 
Wij hebben Sinterklaas buiten opgewacht. Ondertussen was Piet in de school pepernoten aan het bakken voor iedereen. Maar wat een ramp! De pepernoten brandden aan! De hele school stond vol met rook. 
Gelukkig was de brandweer snel op school. En zij hadden Sinterklaas meegenomen! 

We hebben een geweldig feest gehad in de hal. Samen met groep 1, 2 en 3. We hebben een dans voor Sinterklaas gedaan en een aantal kinderen mochten nog even bij de Sint komen. 
Daarna hebben we in de klas allerlei spelletjes gedaan. 
Helemaal aan het eind hebben we nog een stukje film gekeken. 

Het was een hele geslaagde dag!!
Kijk voor de foto's in ons album onder Sinterklaasfeest.

18 november
We hebben gemerkt dat de tafel van 3 voor veel kinderen nog erg lastig is. De kinderen die hem kennen, hebben deze tafel bij ons opgezegd. Met de anderen hebben we afgesproken dat ze nog een weekje langer mogen oefenen. De tafel van 3 moet dus op vrijdag 25 november door iedereen gedaan zijn.
Probeer thuis veel te oefenen en de tafels ook door elkaar te oefenen. En vergeet ook de tafels die al geweest zijn niet te herhalen.
Veel succes!

> Neem een kijkje bij de foto's, er staan weer nieuwe albums op!!

11 november
Gisteren een drukke en gezellige afsluiting van het eerste thema gehad. Wat leuk dat er zoveel ouders, opa's, oma's, broers en zussen naar de Regenboog zijn gekomen!
Vandaag hebben we alle spullen uit de klas opgeruimd en mee naar huis genomen. Gek genoeg bleven er nog 2 dingen staan, waarvan niemand weet waar ze vandaan komen.
Bij wie hoort dit thuis?8 november
Sint is alweer bijna in het land... de kinderen vinden het erg spannend en kijken er naar uit!
Natuurlijk gaan we rond dit thema in de klas aan de slag, maar bij deze ook een speciaal verzoek. Zijn er ouders die het leuk vinden om te helpen met het bakken van pepernoten? We hebben 3 momenten waarop dit kan, namelijk: donderdag 24/11 van 12.30 tot 13.15 uur, donderdag 24/11 van 13.15 - 14.00 uur en vrijdag 25/11 van 13.15 - 14.00 uur. Zo kunnen we de groep in kleine groepjes opsplitsen en komt iedereen aan de beurt.
Als u het leuk vindt om te helpen, laat het ons even weten via de mail of spreek ons even aan.

Daarnaast hebben we voor onderzoekend leren heel wat schoenendozen nodig. Wilt u helpen sparen???

7 november
Vandaag is dominee Jan Minnema bij ons op bezoek geweest. Hij heeft ons uitgelegd welk thema er komende zondag centraal staat in de Kerk School Gezinsdienst, namelijk verbinden.
Alle kinderen, papa's, mama's, oma's en opa's zijn van harte welkom in de Andrieskerk.
Gezellig als je komt!31 oktober
Veel kinderen zijn nog druk met het opzeggen van de tafel van 5. Dit blijkt toch wel een lastige tafel te zijn. Vooral wanneer we de tafel door elkaar moeten benoemen. We blijven deze week dus nog even oefenen en de laatste kinderen zeggen hem op. We willen u thuis vragen de tafels die tot nu toe geweest zijn (1,10,2,5) veel door elkaar te blijven oefenen. Veel herhalen is heeeeeel belangrijk!
Volgende week komt er weer een nieuwe tafel mee naar huis. Succes!

Er staan weer nieuwe foto's op de site, namelijk die van de voorleeswedstrijd. Deze zal komende weken aangevuld worden met nieuwe kiekjes.

25 oktober
Gisteren hebben we elkaar fantastische vakantieverhalen verteld en gingen we daarna lekker uitgerust weer aan de slag!

Wist u dat....
...juf Marlon ziek is
...we hopen, dat zij er donderdag weer zal zijn

...Robin niet meer bij ons in de groep zit
...zij verhuisd is naar Wijk bij Duurstede
...wij voor de vakantie afscheid van haar hebben genomen met leuke zelfgemaakte cadeautjes

...ook Joas verhuisd is
...hij gelukkig bij ons op school blijft
...wij dat heel gezellig vinden

...we allemaal luisvrij waren vanmorgen
...we Bryony danken voor het kammen

...we steeds sneller onze boterhammetjes eten
...we er eigenlijk al helemaal aan gewend zijn op school te eten
...heel veel kinderen gezonde trommels meehebben

...wij nog steeds onze tentoonstelling uitbreiden van oude dingen
...er vandaag 'courgettebandjes' werden meegenomen (sigarenbandjes)

...er nieuwe foto-albums op de website staan
...wij veel plezier maken en hard werken!


12 oktober
Vandaag was het zover! De Regenboog werd overspoeld door enthousiaste opa's en oma's die ons kwamen voorlezen. Op een kleedje! Omdat er niet genoeg grootouders waren lazen sommige kids met iemand uit een andere groep. Gezellig was het sowieso! Opa's en oma's, SUPER bedankt! En na afloop weten wij: VOOR ALTIJD JONG!
Kijk bij de foto's voor een impressie....

6 oktober
Gisteren hebben maar liefst 15 kinderen uit onze groep meegedaan met het korfbaltoernooi. Ze hebben partijtjes gespeeld, spelletjes gedaan en geoefend met het schieten op de korf.
Dit alles onder begeleiding van de moeder van Marilène, Hadassa en juf Lisanne. Moeders, juf en anderen die aanwezig waren: bedankt!
De kinderen vonden het erg leuk en gingen ook nog eens naar huis met een mooie medaille!4 oktober
Vandaag dierendag gevierd op school. Kijk bij de foto's!

LET OP:
Volgende week woensdag gaan we kleedjelezen met opa's en oma's. Het thema van de kinderboekenweek 2016 is ook Opa's en Oma's. We gaan (voor) lezen van half 11 tot 11 uur en..... we kunnen nog wel wat enthousiaste opa's en oma's gebruiken. Heeft u zin en tijd? Van harte welkom! 
                                                                  
               

28 september
Hoera! Er staan foto's in het foto-album! Mocht u het wachtwoord niet meer weten, even een mailtje naar school.... dan kunt ook u de prachtige plaatjes bekijken.

27 september
De afgelopen weken hebben we in groep 4 al veel nieuwe dingen geleerd. Bij taal maakten we kennis met het zelfstandig naamwoord. 'MENSEN, DIEREN, DINGEN' brullen we dan. Het lidwoord kwam ook ook om de hoek. Makkie: dat zijn er maar drie, 'de het en een'. En deze week leren we het werkwoord. Een echt doe-woord.
Ook hebben we onze woordenschat flink uitgebreid met woorden als auteur, de kust, het gebied, de e-mail, illustratie, de kameraad. Knap hoor!
Wat wordt er thuis hard gewerkt aan de tafels! Sommige kinderen hebben er al vier opgezegd. Toppie hoor! Ook leerden we werken met de weektaak en ons blokje. Dat je soms even moet wachten op de juf is niet voor iedereen even gemakkelijk. Maar.... dan kun je ook elkaar om hulp vragen. Samenwerken en elkaar helpen is iets wat deze groep heel goed kan.
Al met al hebben we het fijn met elkaar en we leren ook nog wat! Ook de juffen.

NB Volgende week woensdag 5 oktober is er het korfbaltoernooi. Als je je niet hebt opgegeven, is het wel heel erg leuk om aan te moedigen. kom gerust! Het begint om 16.00 uur.


14 september
schijnt nog volop en dat is ook in het lokaal goed te merken. geef uw kind gerust een flesje water mee. shades
De afgelopen woensdagen hebben we kennisgemaakt met de methode Nieuwsbegrip. Poeoe, voor sommigen een hele uitdaging!
Wat fijn om u als ouders te ontmoeten op onze startgesprekken. Op het moment van schrijven hebben we de helft van u gesproken en komt de andere helft nog aan de beurt. U, als ouders, geeft ons waardevolle informatie over uw kind. Want u kent uw kind zelf toch het beste. Het is goed om te horen dat we met elkaar een goede start hebben gemaakt.

In de agenda vindt u allerlei nformatie rondom actie, huiswerk en andere zaken. Houd 'em in de gaten!

Nog maar drie kinderen hoeven de tafel van 1 op te zeggen. De rest heeft al een dikke sticker verdiend! Goed gedaan hoor!thumbs up

2 september
Vanaf vandaag kunnen de kinderen zich aanmelden voor het schoolkorfbaltoernooi. Allemaal gezellig meedoen!
De inschrijving sluit op 15 september.

1 september
De tweede week in groep 4 zit er bijna op en wat hebben de kinderen al veel geleerd! Begin groep 4 komen er altijd veel nieuwe dingen waar de kinderen even aan moeten wennen. Het werken in het schrift gaat steeds beter en netter. We weten nu welke vakken er allemaal zijn en welke schriften we daarvoor nodig hebben (taal, rekenen blauw, rekenen rood, spelling, schrijven, eenmaal andermaal). Ook zijn we deze week gestart met een weektaak waarop we precies kunnen zien wat we wanneer moeten maken en op welke bladzijde. Heel handig, maar wel even wennen!
En dan is ook het eerste 'huiswerk' al mee naar huis: het woordpakket van spelling. Daar komt komende maandag de tafel van 1 bij. Veel kinderen kunnen niet wachten om met de tafels te beginnen.
Kortom: we zijn heel druk in de klas en houden gelukkig genoeg tijd over om veel leuke dingen te doen. Zo zijn we druk met het (opnieuw) leren kennen van elkaar. We hebben het spel 'dokter dokter we zitten in de knoop' gedaan om elkaar te helpen door duidelijk uit te spreken wat de ander kan doen. Ook zijn we druk met een 'alles over mij robot' waarin we veel over onszelf vertellen.

22 augustus
Helaas zijn er wat luizen die ook graag terug wilden komen op school na de vakantie. Bij een van de leerlingen is hoofdluis geconstateerd. We willen u vragen om de haren van uw zoon/dochter goed vast te maken of eventueel te voorzien van gel. Op school zijn wij hier ook extra alert op. Bedankt voor de medewerking!

22 augustus
De schoonmaak is gedaan, de groepjes zijn gemaakt, de namen zitten op de luizencapes, de potloden zijn geslepen, de schriften ruiken heerlijk nieuw, de laadjes zitten in de tafels, de juffen zijn superuitgerust en jullie hopelijk ook want:
                 HOERA, vandaag gaan we weer naar school.

Welkom in groep 4!! En neem vandaag gerust je papa en mama mee om te laten zien waar je tafeltje staat. Ook hebben we vandaag al gym dus.... je broek, shirt en schoenen paraat!

Voor het eerst met de hele klas eten op school.....het was super gezellig!Goed om te weten:
- gym op maandag en dinsdag
- bieb op maandag
- vanaf vandaag gaan we elke dag naar school van 8.30 uur tot 14.00 uur
- op donderdag en vrijdag eten we in de kleine pauze fruit

Neem regelmatig een kijkje op de website want er is altijd wel nieuws, 'huiswerk', foto's of andere informatie.

                               Veel plezier in groep 4!