De Regenboog Prinses Beatrixlaan 34 3958 XK Amerongen 0343 452466


Welkom op de pagina van groep 7b!

Donderdag 12 april.

Vanmorgen hebben we met de kinderen eerst gekeken naar de voorstelling van Simon en Zoo. Daarin werd op een leuke en ineractieve manier het Paasverhaal veteld en gespeeld. In de klas gingen we aan het werk met het maken van de Paaspresentjes en aansluitend de Paaslunch. Na even lekker buiten gespeeld te hebben, keken de kinderen nog naar het Paasverhaal, uitgebeeld door de Zandtekenaar.
Als u foto's wilt bekijken van deze dag kunt u deze vinden bij het kopje "Foto's".

Maandag 10 april

Vandaag zit de eerste dag van de Entree-toets erop. Er is door de kinderen hard gewerkt! Morgen hebben alleen de kinderen die de toets op groep 6-niveau maken een toetsdag. De overige kinderen hebben een gewone lesdag. Tijdens de toets mogen de kinderen een flesje water (of ranja) op hun tafel hebben en eventueel ook een stukje kauwgom nemen.

Donderdag 20 april is de laatste toetsdag. Die dag willen we de toetsperiode afsluiten met een feestelijke High Tea vanaf 12.30 uur tot 14.00. Dus als u uw kind 's morgens wat wilt mee geven, of als u tussen de middag iets wilt komen brengen, dan zou dat heel fijn zijn! 

Dinsdag 14 februari

In de komende werken zullen de kinderen nieuwe pakketjes ontvangen voor huiswerk. Het gaat hier om opdrachten in het kader van informatie verwerking en redactie (verhaaltjes) sommen. Deze laatste zullen niet meer aangeboden worden met meerkeuze-antwoorden. U krijgt via de mail en website bericht wanneer de pakketjes uitgedeeld zijn en op welke momenten dit huiswerk ingeleverd/nagekeken wordt.

Tevens kan ik alvast vertellen dat ik op vrijdag 24 februari mijn verjaardag hoop te vieren met de kinderen. Dit is tevens de laatste dag voor de voorjaarsvakantie. Deze dag zijn de kinderen om 12.00uur vrij. Een mooie afsluiting!

Woensdag 18 januari
Deze week zijn de kinderen weer gestart met het maken van de Cito-toetsen. Begrijpend lezen is afgerond en vrijdag wordt het laatste onderdeel van rekenen gemaakt. Volgende week staat spelling op het programma. De kinderen zijn gemotiveerd en serieus er mee bezig!
Ondertussen zijn we ook bezig met het afnemen van de DMT-leestoetsen en de AVI-leeskaarten.

Op dinsdag 7 februari hebben we in De Binder in Leersum een voorstelling genaamd: "De zaak Vlaskamp" Deze begint om 10.45 tot 11.35. Hiervoor hebben we een aantal ouders nodig die de kinderen willen vervoeren. We moeten daar uiterlijk 5 minuten van te voren aanwezig zijn, dus wil ik hier uiterlijk om 10.25 uur vertrekken. Als u wilt kunt u bij de voorstelling blijven. Fotograferen en video-opnames zijn echter niet toegestaan. Als u kunt rijden, dan graag aanmelden via de mail. Bij voorbaat dank!

Donderdag 7 december
Er is een wijziging in de datum van de eerst volgende toets van Engels. Deze is niet op 12 december, maar op 19 december! Ik had abusievelijk 5 december als lesdag meegeteld, maar aangezien we deze dag Sinterklaasfeest vierden hebben we les Song 5b nog niet gemaakt/behandeld. Excuses voor het eventueel ontstane ongemak! 

Voor de komende lessen van Natuur hebben we de volgende artikelen nodig om allerlei proefjes te kunnen doen.
Voor elke leerling een wit T-shirt. (enige opdruk mag), een zaklampje met 1 ledlampje, kleine spiegeltjes, een grote sterke zaklamp en een bakje om ijsklontjes te maken. Op vrijdag 25 november en 2 december zijn deze lessen en hopelijk hebben we dan genoeg van de genoemde materialen om de proefjes te kunnen uitvoeren

Er zijn ook weer foto's op de site geplaatst van de ANWB-Lichtbrigade actie, het nationaal ontbijt, de voorleeswedstrijd en de afsluiting van het ONL project. 

Woensdag 12 oktober

Onder het kopje "Huiswerk" vindt u twee nieuwe websites toegevoegd met extra oefenstof. Er is zelfs een website (kids4cito) waarbij de kinderen speciaal kunnen oefenen voor de komende Entree-toets in april/mei.

Foto's van het Kleedje Lezen zijn ook weer bij het kopje "Foto's" geplaatst.

ANWB-Lichtbrigade - Dinsdag 1 november
U krijgt in de komende nieuwsbrief meer informatie maar ik kan u alvast vertellen dat op dinsdag 1 november uw kind met zijn/haar fiets na schooltijd de fiets kan laten controleren op de verlichting. Heel belangrijk nu de dagen korten worden! 
Als u op deze link klikt, vindt u een informatie waar een goede fiets aan moet voldoen! 

Dinsdag 11 oktober

Over enkele dagen begint alweer de herfstvakantie. Tijd om weer even uit te rusten en bij te tanken en dat is voor een groot aantal leerlingen best nodig. In de groep merk je dat het moeilijker wordt om de aandacht er bij te houden!
Deze week staat in het teken van verjaardagen want verschillende kinderen zijn of worden de komende week/dagen jarig!

Bij het kopje "Huiswerk" op de site van deze groep staan een aantal websites waar uw kind extra kan oefenen op allerlei gebieden. Ik zou u willen aanraden om daar eens samen met uw kind naar kijken! Zeker de extra oefeningen voor werkwoordspelling is zeker aan te raden omdat veel kindern hier nog moeite mee blijken te hebben!

Morgen gaan de kinderen weer "Kleedje lezen". Ditmaal samen met kinderen van groep 3.Woensdag 28 september

Enthousiast gingen de kinderen vanmiddag op pad met hun enveloppen om zoveel mogelijk artikelen te verkopen voor de Kinderpostzegelactie. Toen ze weer terug kwamen waren er al hel wat adresjes bezocht en stonden er al heel wat namen van koper op de grote envelop.
De kinderen hebben nog tot 5 oktober  de tijd om rond te gaan met de Kinderpostzegels. Op 5 oktober moet alles binnen zijn, want dan kunnen ouders van de ouderraad alles controleren en opsturen.

Deze week heeft u ook een brief via de mail ontvangn over de actie Week van de Pauzehap. Dit is een actie voor groep 5/6, 6/7 en 7. Ook deze actie is bedoeld om kinderen (en ouders) bewust te laten worden van het belang van een gezonde pauzehap! Gisteren kon er gekozen worden uit drie soorten fruit, vandaag komkommer met een yoghurt-peterseliedip en donderdag tomaat met mozarella! Vrijdag mogen de kinderen een zelf bedacht gezond hapje mee nemen. Ze krijgen ook een papier mee met leuke weetje, opdrachten en een prijsvraag.

Komende woensdag 5 oktober is er voor ouders van kinderen in groep 6, 7 of 8 een informatie-avond over het voortgezet onderwijs. U krijgt daar nog een aparte uitnodiging voor. Met het oog op de komende toetsen van uw kind in het voorjaar, de Entree-toets, is het (in mijn ogen) best een belangrijke avond voor u, als ouder. Tijdens de startgesprekken gaven verschillende ouders met hun kind dit jaar al naar Open Dagen van Voortgezet Onderwijs scholen te gaan. Dat kan ik zeker aanbevelen!

Vrijdag 16 september.
De startgesprekken zijn geweest en voor mij als leerkracht zijn ze heel zinvol geweest. Samen met kind en ouders bespreken waar we dit jaar aan gaan werken en wat daar voor nodig is!
Opnieuw hadden we in de groep te maken met hele hoge temperaturen. 's Morgens vroeg de ramen wijd open zetten hielp in ieder geval om de eerste uren het niet zo warm te hebben.
De eerste Engelse toets zit er ook weer op en de resulaten zijn goed te noemen. Voor veel kinderen viel de moeilijkheidsgraad erg mee.
Deze week zijn we ook weer begonnen met Ralfi-lezen en de desbetreffende kinderen hebben hun leesblad al mee naar huis. Iedere dag oefenen in de klas en thuis geeft echt resultaat te zien!
Bij het kopje "huiswerk" kunt u een aantal interessante websites vinden waar de kinderen extra kunnen oefenen in onder andere begrijpend lezen, tempo lezen, spelling, rekenen, etc. Het is aan het raden om hier echt mee aan het werk te gaan als uw kind dit nodig heeft. De effecten hier van zijn in het werk in de groep goed te zien.
Komende periode gaan de kinderen op vrijdag weer bezig met onderzoekend leren. Dit doen we groepsdoorbroken. Van de kinderen die bij mij in de klas komen, zal ik de komende periode waarschijnlijk een beroep doen op uw hulp!
U hoort hier nog van! 


Maandag 29 augustus.

De eerste schoolweek zit er al weer op! Het was een erg warme week en dat was aan de kinderen wel te merken! Wel mooi dat ze door het continurooster al vroeg uit waren en eventueel nog een frisse duik konden nemen in het zwembad, thuis of in Leersum!
De kinderen hebben ook al het nodige papierwerk aan samenvattingen, redactiesommen en Engels in hun map gekregen. Een enkeling moet de Redactiesommen nog krijgen en ook de samenvattingen voor Natuur komen nog.
Bij het kopje "Agenda" kunt u het eerste huiswerk voor de komende weken al vinden.
Wat betreft Engels is het raadzaam om op tijd met oefenen te beginnen. De eerste toets zal ik niet mee rekenen voor het rapport. Het is meer een kennismaking met de manier van toetsen.
Vandaag zijn we ook voor de eerste keer naar de bibliotheek geweest. Na het uitzoeken van een boek, blijven nu nog een kwartier langer om ook in de bieb lekker hangend in de stoelen te lezen!

Binnenkort is het voor de kinderen mogelijk om hun drinken voor "tussen-de-middag" in een speciaal daarvoor aangeschafte koelkast te zetten. Zo blijft ook het drinken lekker koel!

Maandag 22 augustus 2016

De eerste dag zit er op. Gelukkig is de groep weer helemaal compleet, al was Isa vandaag wegens ziekte nog afwezig maar hoopt snel er weer te zijn. Nieuw in de groep is Maurits de Kruijf. Voor de meeste kinderen geen onbekende want met Onderzoekend Leren en overblijven zijn de meeste kinderen Maurits al tegen gekomen. Maurits, ook namens mij, nogmaals hartelijk welkom in groep 7 en ik hoop dat je snel je plekje binnen de groep gevonden hebt!
De andere kinderen hebben al snel hun plekje in groep weer gevonden, hebben hun vakantie-verhalen aan elkaar kunnen vertellen, en ook ervaren wat het is om een comtinu-rooster te draaien. Dat was best wel even wennen, ook voor de leerkracht(en).
De komende weken zal geprobeerd worden deze pagina minimaal één maal per week te updaten zodat u op de hoogte blijft van de meest actuele zaken binnen de groep. Voor schoolbrede activiteiten kunt u de Nieuwsbrief het beste bijhouden.
Tijdens de komende Startgesprekken zullen we met elkaar gaan doorspreken waar we dit jaar voor wat betreft uw kind aan gaan werken. Uw kind kan ook zijn/haar wensen uitspreken aangezien uw kind bij dit gesprek aanwezig zal zijn.

Volgende week maandag gaan we voor de eerste keer weer naar de bibliotheek. Juf Ellen gaat met de kinderen mee, aangezien ik op dat moment groep 8 gym geef.

Het rooster voor huiswerk en spreek/boekenbeurten volgt in de komende weken en zullen waarschijnlijk nog voor de herfstvakantie gaan starten.

Mocht u vragen hebben, dan kunt u mij altijd via de mail, telefonisch (tussen 08.00 en 08.15 of na 14.15uur) of persoonlijk spreken. Wat betreft het laatste graag, als het mogelijk is, op afspraak aangezien er regelmatig vergaderingen en besprekingen gehouden worden na schooltijd.