De Regenboog Prinses Beatrixlaan 34 3958 XK Amerongen 0343 452466


Welkom op de pagina van groep 5a!

Woensdag 17 januari
Een oud-leerling van onze school is vandaag langs geweest voor haar studie. Samen met vier klasgenootjes organiseerde zij een middag waarbij we in groepen allerlei activiteiten moesten doen. Zo was er een spannende quiz met allerlei vragen waar iedereen kon laten zien wat hij/zij wel niet weet. Ook moesten we met letters zoveel mogelijk woorden bedenken en was er een activiteit waarbij we geblinddoekt werden en op elkaar moesten vertrouwen. Er zijn een aantal foto's gemaakt. Deze zijn te vinden in het fotoalbum. Excuses voor de slechte kwaliteit.   

Vrijdag 22 december
Vandaag hebben we een gastles gehad over vuurwerk! De vader van Celinde kwam in de klas vertellen over allerlei soorten vuurwerk. Natuurlijk een heel interessant onderwerp, want lekker veel knallen....dat willen we allemaal wel. Maar hoe ga je om met vuurwerk? We hebben deze ochtend veel geleerd. Aan het einde van de les kregen alle kinderen een vuurwerkbril en aansteeklont mee naar huis. 
Veilig het nieuwe jaar in! 

20 december
Woensdag 20 december stond in het teken van de kerstviering. De ochtend begon met de viering in de hal. Uit elke klas waren hier kinderen voor gevraagd om een deel mee te doen. Na de pauze zijn we hard bezig geweest met het maken van kerstlampionnen. De middag stond geheel in het teken van de high tea. Er was veel lekkers en er werd met volle teugen genoten. Bedankt voor het bakken, kopen en/of knutselen van al dat lekkers! De foto's zijn te vinden in ons album.5 december
Op 5 december vierden wij de verjaardag van Sinterklaas. 
Het was een heel bijzonder feest dit jaar, want groep 5 heeft voor het eerst lootjes getrokken! 
En wat heeft iedereen er een werk van gemaakt. Er zijn prachtige gedichten geschreven en hele mooie surprises geknutseld. 
Allemaal ontzettend bedankt voor jullie inzet! 

10 november
Vandaag hebben we gezellig met elkaar ontbeten op school. 
Er was een gezond ontbijt voor ons klaar gemaakt met bruine bollen, krentenbollen en bruin brood. 
Daarop hadden we kaas, smeerkaas of appelstroop en als toetje komkommer en mandarijnen.
Het was gezellig en we hebben heerlijk gegeten!
De foto's zijn te vinden in ons album.

1 november
Vandaag was de eerste bosdag van dit schooljaar. Gelijk bij binnenkomst vertrokken we met twee mensen van NatuurWijs naar het bos. Daar werd de klas in twee groepen opgesplitst. In het bos kwamen we van alles tegen. De mensen van NatuurWijs wisten hier een hoop over te vertellen. Zij vertelden ons onder andere het verschil tussen loofbomen en naaldbomen. Ook waren er veel paddenstoelen te vinden. Met behulp van de zoekkaart konden we daar de namen van ontdekken. Naast dat we van alles leerden over de natuur was er ook tijd voor ontspanning in de vorm van het maken van een schilderij met spullen uit het bos, 'Wie ben ik?', verstoppertje en survivallen. De dag werd afgesloten met het bouwen van hutten. 
We willen de mensen van NatuurWijs en de hulpouders hartelijk danken voor hun hulp. Het was een geslaagde dag! De foto's zijn in het fotoalbum te vinden.

26 oktober
De kinderen, meester en juf zijn weer lekker uitgerust! 
Deze week meteen weer een drukke week: dictees van spelling, onze eerste leertoets en het werk van alledag. 
Wij, de meester en juf, zijn heel trots op alle kinderen. Het is bijna iedereen gelukt om een voldoende of hoger te halen voor de toets van aardrijkskunde! Echt heel knap! 
De volgende toets komt er ook alweer aan...de toets van natuur. Verdeel je leertekst zodat je stukje voor stukje kan leren. Herhalen, herhalen...herhalen...

Ook zijn de kinderen druk bezig met de voorleeswedstrijd. Als de kinderen het leuk vinden, mogen ze een stukje tekst voorlezen. Volgende week gaan ze voorlezen in groepjes en wordt er uiteindelijk een winnaar gekozen. De winnaar mag meedoen met de wedstrijd op school. Succes allemaal!

16 oktober
Herfstvakantie! 
We wensen alle kinderen een heerlijke week, waarin ze mogen uitrusten en mogen genieten van de leuke dingen waar ze naar uit hebben gekeken. 
De start in groep 5 heeft van sommige kinderen best wat gevraagd; weer terug in het gareel, huiswerk maken en wennen aan het volle programma op school. We hebben ook al heel veel leuke dingen gedaan. De werksfeer is heel goed en we leren iedere dag weer nieuwe dingen. 
Nu even tijd om weer op te laden.... tot volgende week! 

11 oktober
Voor het eerst hebben de leerlingen een toets opgegeven gekregen. Woensdag 25 oktober hebben de kinderen de toets van thema 1 van aardrijkskunde. Hiervoor is een leerblad dat geleerd moet worden. Vandaag hebben we het leerblad verdeeld in stukjes en er dagen bij geschreven om zo beter te plannen en niet alles in één keer te hoeven leren. Hierbij is te zien dat het NIET de bedoeling is dat de kinderen leren in de vakantie. Omdat het de eerste keer is dat de kinderen een leertoets hebben, heeft ieder kind ook op het voorblad waarop staat wat het huiswerk is de verschillende stukjes genoteerd. Dit doen we alleen de eerste keer. Vanaf de volgende toets zal er op dit blad alleen de datum van de toets te vinden zijn. 

4 oktober
Vandaag stond een ontmoeting met Janneke Schotveld (schrijfster van Superjuffie) in de bibliotheek op de planning. Iedereen zag er netjes uit en een groot aantal kinderen was zelfs verkleed als iemand uit een kinderboek. Na Janneke Schotveld welkom geheten te hebben bij de rode loper, gingen we naar binnen om naar haar verhaal te luisteren. Eigenlijk zou illustrator Annet Schaap ook komen, maar zij was helaas verhinderd. Janneke Schotveld vertelde over haar beroep en het belang van lezen. Verder las ze stukjes uit haar boeken voor en werd onze kennis over dieren getest. De foto's zijn te vinden in het fotoalbum.

25 september
Na een stevige wandel-'warming-up' hebben de leerlingen vandaag kennisgemaakt met rugby. Drie enthousiaste trainers van The Pink Panters uit Driebergen stonden ons op te wachten bij De Burgwal. Er werden verschillende spelletjes en technieken aangeleerd. Na korte instructiemomenten kon iedereen aan de gang met de beginselen van rugby. Voor sommige kinderen was het even wennen. Duwen, tackelen en ze werden natuurlijk nat, vies en soms ook wat koud. Aan het einde van de clinic werd er in drie teams echt rugby gespeeld! Rond half 11 hebben we de wandel-'cooling-down' naar school gedaan. Kortom een geslaagde, sportieve dinsdagochtend!

15 september
Er zijn al heel wat kinderen die zich hebben opgegeven voor het korfbaltoernooi op woensdag 4 oktober. 
Wat ontzettend leuk! 
Wel zoeken we nog een ouder die coach zou willen zijn. Vindt u het leuk om een team te begeleiden? Stuur dan even een mailtje naar meester Marco: mbrussaard@regenboogamerongen.nl

28 augustus
De kinderen worden direct aan het werk gezet. 
De mappen zijn heel belangrijk in de groep. De kinderen moeten zich gaan aanwennen om de map iedere dag mee naar huis en de volgende dag weer mee naar school te nemen.
Het huiswerk zit allemaal keurig in de map achter tabbladen en ook het werk wat ze maken als ze op school klaar zijn met de les zit hierin. Het is dus erg belangrijk dat de map op school aanwezig is.

Onder het kopje huiswerk houden we u op de hoogte van het huiswerk dat mee naar huis gaat.
Wekelijks hebben de leerlingen een woordpakket om thuis te oefenen en krijgen ze een rekenblad mee naar huis. 
Aan het eind van een hoofdstuk gaan de kinderen thuis leren voor een toets. 

Ook het rooster voor de boekenbeurten is gemaakt. Eind september gaan we hiermee starten. 
Later dit jaar komt er ook een rooster voor de spreekbeurten die in groep 5 gehouden gaan worden.

25 augustus
De zomervakantie is voorbij gevlogen....tijd om weer te starten! 
De eerste week was best even wennen. Vroeg ons bed uit, stil moeten zitten, niet heel de dag mogen kletsen, weer hard aan het werk. Maar we zijn ondertussen weer gewend en weten weer hoe het ook alweer allemaal zat. 

We gaan er een gezellig jaar van maken met elkaar!