De Regenboog Prinses Beatrixlaan 34 3958 XK Amerongen 0343 452466
De juffen en meesters hebben dit thema erg hun best gedaan om weer spannende, leuke en interessante lessen in elkaar te zetten. De kinderen hebben heel hard gewerkt en veel nieuwe dingen geleerd.
Een compilatie van alles dat erg gedaan is in de school, bekijkt u hier:
Thema 1 - op zoek naar vroeger

10 november 2016 - Afsluiting
Donderdag 10 november hebben wij met veel kinderen, ouders, opa’s en oma’s het project ‘Op zoek naar vroeger’ af mogen sluiten. In alle klassen waren kunstwerken te bewonderen die door de kinderen zelf gemaakt waren. Ook waren er tentoonstellingen van oude voorwerpen en boeken die door de kinderen verzameld waren. Er klonken regelmatig kreten van: ‘O ja, dat ken ik nog’ of ‘Dat heb ik ook nog gebruikt tijdens het leren lezen.’ Daarnaast kon er gezocht worden naar de jeugdfoto’s van alle leerkrachten. Dit was nog een hele opgave. Iedereen had zo zijn eigen manier om erachter te komen wie er op de foto stond, herkenning van een kind, een glimlach of heel slim: een leerkracht ondervragen en hopen op het goede antwoord. In het speellokaal kon iedereen ervaren hoe vroeger werd gespeeld in de vorm van oudhollandse spelen. In het technieklokaal en in de hal werd er gezorgd voor de inwendige mens. Een gezellig samenzijn onder het genot van een kom kippensoep, een portie heerlijke andijviestamppot of alleen iets te drinken. We mogen terugkijken op een geslaagd project en een gezellige afsluiting.

  
 


5 september 2016 - Opening.
Op maandag 5 september is de hele school op zoek gegaan. We zaten in de hal van de school en zagen op het podium enkele leerkrachten die wat zoekend rondliepen en allerlei “oude” spullen bekeken. Er hing ook een pak van heel lang geleden. Een juf deed dit pak aan en maakte foto’s met een heel oud fototoestel. Een meester had een soort draaiding gepakt. Met de aanwijzingen van de kinderen kwam hij erachter dat het een koffiemolen was. Een andere juf had een vergrootglas en een kwast in handen. Ze was in een berg zand iets aan het opgraven… En een meester had een accordeon bij zich. Hij vertelde dat die van zijn opa was geweest. Hij liet ook foto’s zien van zijn opa.
Hiermee was het thema: “Op zoek naar vroeger” geopend!
Alle kinderen gaan komende 8 weken op zoek en gaan ontdekkend bezig in de groepen. Tijdens deze themaperiode zult u er vast meer van horen. Misschien kunnen mensen van “vroeger” iets komen vertellen op school?....
10 november sluiten we dit thema af met ouders, opa’s, oma’s.
 
 opening thema op zoek naar vroeger